Őszi szakmai bejárótúra – Tiroli és Bajor kastélyok, várak

Időpont
2018. augusztus 29. – szeptember 2.

Program

Útvonal: Szekszárd – Pécs – Nagykanizsa – Berchtesgaden – Innsbruck –Tratzberg – Schwaz – Rattenberg – Innsbruck – Garmisch – Partenkirchen –Zugspitze – Linderhof – Innsbruck – Kufstein – Nagykanizsa – Pécs -Szekszárd

Indulás: Pécs Megyeri tér, augusztus 29-én 4 órakor

Csatlakozási lehetőség:

 • Szekszárd Garay Gimnázium előtti buszmegálló 5 órakor
 • Nagykanizsa MOL kút fél 8-kor

Augusztus 29. Berchtesgaden – Innsbruck környéke

Elutazás a kora reggeli órákban Salzburg környékére rövid pihenőkkel. Időjárás függvényében látogatás a „Bajor Akropolisz”-ként ismert kilátóban. Kedvezőtlen időjárás esetén városnéző séta BERCHTESGADEN-ben, amely a második világháború időszakában csak kivételezett személyek számára volt megközelíthető a Sasfészek miatt. Továbbutazás a „DEUTSCHE ALPENSTRASSE” mentén Tirol tartományba. Vacsora, szállás Innsbruck környékén.

Tirol

Augusztus 30. Swarowski kristálymúzeum – Tratzberg – Hall in Tirol

Délelőtt látogatás TRATZBERG-várkastélyban. A pompás patríciusépületet a XIII. században emelték a támadó bajorok ellen (fegyverterem, vadászterem, reneszánsz asszonyszoba stb.  A várkastély megtekintése után irány WATTENS, a világhíres Swarowski kristály hazája. Ma turisták sokasága keresi fel az egykor kis üzemként működő optikai- és üveggyárat. Napjainkban a modern művészeti irányzatból kapunk áttekintést, illetve a múzeumban különleges élményekben lehet részünk az optikai csodák segítségével. HALL IN TIROL „Pénzes zsebű” Zsigmond uralkodása alatt volt fontos település. A belvárosban sok műemlék épület őrzi az egykori gazdag élet hagyatékát.  Vacsora, szállás Innsbruck környékén.

Innsbruck

Augusztus 31. Schwaz – Achensee – Rattenberg – Innsbruck

SCHWAZ városka büszkesége a tartomány legnagyobb csarnok temploma, amely megérdemel egy rövid megállót. Pihenő Tirol legmagasabban fekvő, természetes tavánál, az ACHENSEE partján. RATTENBERG műemléképületei és St. Notburga tisztelete sok turistát csalogat a kisvárosba. Délután séta INNSBRUCK-ban, I. Miksa császár kedvelt városában, ahonnan méltatlanul utasították ki halála előtt.  Vacsora, szállás Innsbruck környékén.

Szeptember 1.  Garmisch-Partenkirchen – Zugspitze – Linderhof

Egész napos kirándulás Bajorországba, elsőként a híres üdülőhelyre Garmisch-Partenkirchen-be. Kedvező időjárás esetén utazás Németország legmagasabb csúcsára, a ZUGSPITZE-re! Délután látogatás Linderhof barokk kastélyában, amely a Herrenchiemsee kastéllyal ellentétben, még II. Lajos életében elkészült. Vacsora, szállás Innsbruck környékén.

Linderhof – kastély

Szeptember 2.  Kufstein – Pécs

Reggeli után búcsút veszünk a tiroli Alpoktól! Azonban mielőtt elhagyjuk a Tirolt, betérünk Kufstein-be, a tartomány kapujaként is ismert városba. Látogatás az Inn folyó fölé magasodó várban. Az erődítmény érdekessége a magyarok számára, hogy itt láthatók a Császártoronyban azok a cellák, ahol a magyar politikai foglyokat tartották fogva. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Pécsre és Szekszárdra az esti órákban.

Tratzberg – várkastély

Részvételi díj : 30 fő esetén

 • tagoknak: 110.000.- Ft
 • nem tagoknak: 130.000.- Ft
 • egyágyas szoba felár + 28.000.- Ft

Részvételi díj tartalmazza:

 • középkategóriás szállodai szállás (2 ágyas zuhanyzós, Wc-s szobák)
 • félpanziós ellátás (reggeli, vacsora)
 • BBP biztosítás
 • idegenvezetés
 • utazás autóbusszal

Részvételi díj nem tartalmazza:

 • a belépődíjak árát kb. 70.-€/fő
 • a Zugspitzere + 45 €/fő kabinos felvonó ára, amely induláskor lesz esedékes

Jelentkezés és befizetés a szokott módon történik.

1.  részlet befizetése:  június 15. -ig. tagoknak: 40.000.- Ft, nem tagoknak 50.000.- Ft
2. részlet: július 16. – tagoknak: 35.000 Ft, nem tagoknak 40.000 Ft
3. részlet: augusztus 10. – tagoknak 35.000 Ft, nem tagoknak 40.000 Ft

F I G Y E L E M!

Arra kérünk minden jelentkezőt, hogy az első részlet befizetése után amennyiben objektív okok miatt nem tud részt venni a kiránduláson, akkor maga helyett biztosítson valakit, mert előleget visszafizetni nem áll módunkban.

További információ az alelnököktől, a Vezetőség menüpont alatt található telefonszámokon kérhető.

Programváltozás jogát fenntartjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük